Povești de succes

Maria Demian

Maria are 5 copii, din două relații, o viață de familie îngreunată, mai ales din prisma faptului că a fost nevoită să își crească singură copiii.

Își găsește un loc de muncă, însă nu reușește să se gospodărească pentru întreaga familie. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate.

Își găsește un nou loc de muncă la fabrica de cărămidă, unde rămâne timp de 8 ani. Întâmpină mai multe greutăți și își pierde încrederea, refugiindu-se în credință. Ajunge să cunoască oameni binevoitori în sânul unei biserici.

Se angajează în Aramis Group la începutul anului 2019 și devine beneficiar al Asociației Aramis. Primește ajutor din partea noastră – consiliere financiară, consiliere juridică, sprijin material, îndrumare medicală, este inclusă în acțiuni sociale anuale și este îndrumată către instituții care susțin familiile monoparentale. Astfel, obține ajutor și reușește să își îmbunătățească stilul de viață.

Într-o viață în care toate greutățile te doboară mereu, credința în Dumnezeu și dorința de a nu renunța te pot ghida pentru a putea continua drumul destinat ție. Asociația Aramis a reprezentat, sprijin, nădejde și un pas de încredere în viața mea.

Andrei Mureșan

Andrei este un tânăr care provine din sistemul de protecție al copilului. La vârsta de 5 ani, după moartea bunicilor și a tatălui, mătușa l-a încredințat unei case de tip familial, unde a locuit până la desființarea acesteia în 2003. Ulterior, a fost transferat ani la rândul din centru de plasament în centru de plasament.

În 2012 se angajează în Aramis Group și în 2014 devine beneficiar al Asociației Aramis. Din 2013 s-a mutat în chirie și a început să economisească o parte din salariu cu ajutorul asistentului comunitar medical. În 2018, Andrei își achiziționează apartamentul mult dorit, cu sprijinul și îndrumarea Asociației Aramis pentru accesarea unui credit.

În tot acest timp, în care s-a lovit de nenumărate momente grele, Andrei nu a renunțat la pasiunea sa – fabricarea machetelor din carton. Începând cu anul 2015 a reușit să comercializeze o parte din lucrări, machetele fiind izvor de creație și refugiul său de liniște.

Îndemn toți tinerii, mai ales cei din sistem, să își aprecieze locul de muncă, să nu își abandoneze copiii și îi încurajez pentru că pot să realizeze ce își doresc. Pentru mine, Aramis Group înseamnă locul meu de muncă, susținere pentru a–mi îndeplini visul. Dacă nu aveam siguranța zilei de mâine, nu aș fi avut niciodată curaj să îmi iau un credit.

Dorin Temeș

Dorin este angajat Aramis Group din 2015, un angajat serios, devotat și responsabil. Viața sa personală, însă, a fost una plină de încercări și greutăți. Este tată singur a două fetițe, Iulia și Maria.

Fiica cea mare, Iulia, s-a născut cu probleme grave de sănătate, pentru care au fost necesare nenumărate investigații medicale. Odată împlinită vârstă de 6 luni, medicii au hotărât că pot începe pregătirea fetiței pentru prima intervenție. A fost operată 5 luni mai târziu.

Peste 2 ani se naște Maria. Iulia necesită în continuare monitorizare medicală. Mama fetelor decide să accepte un post de îngrijitoare în străinătate în vederea unor venituri mai mari pentru următoarele intervenții medicale necesare. Părinții divorțează la un an după plecarea mamei.

Dorin devine beneficiar al Asociației Aramis, primește îndrumare, sprijin material, consiliere juridică și financiară, consiliere pentru locuință, monitorizare și sprijin pentru rezolvarea problemelor medicale și este inclus în acțiunile sociale anuale.

Pentru mine și familia mea, Aramis Group înseamnă sprijinul meu de încredere în momentele grele din viață. Este serviciul meu, dar și nădejdea că ne vom menține pe linia de plutire.

Servicii Sociale

ASOCIAȚIA ARAMIS AFA AFA INTERVENȚII SOCIALE
Nr.crt ACTIVITĂȚI / SERVICII Cod Serviciu Descriere servicii
I INFORMARE / CONSILIERE S1 Informare, îndrumare şi, după caz, orientare către alte insistuţii în vederea depăşirii situaţiei de dificultate
S2 Consiliere în vederea accesării şi gestionării beneficiilor sociale, precum şi a veniturilor proprii
S3 Asistenţă în întocmirea dosarelor de solicitare a prestaţiilor sociale cuvenite
S4 Consilierea membrilor familiilor aflate în situaţii de risc pentru depăşirea unor situaţii de dificultate (divorţ, pierderea locului de muncă, conflicte intrafamiliale, boli cronice, decesul unuia dintre soţi etc), care pun în pericol atât stabilitatea familiei, cât şi dezvoltarea copiilor sau generează riscul de separare a copiilor de mediul lor familial
S5 Relaţionarea cu familia, cu rudele sau cu alţi aparţinători
II CONSILIERE S6 Consiliere socială
S7 Consiliere şi sprijin juridic
S8 Consiliere financiară
S9 Consiliere psihologică
S10 Consiliere spirituală
III EDUCAȚIE S11 Asistenţă / sprijin / monitorizare pentru educaţie şi şcolarizare
S12 Facilitarea accesului la activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber
S13 Îndrumare şi sprijin pentru persoanele provenite din sistemul de protecţie a copilului în dezvoltarea abilităţilor pentru o viaţă independentă
IV FACILITARE ACCES / MENȚINERE LOC DE MUNCĂ S14 Consiliere în vederea angajării, menţinerii locului de muncă, monitorizarea și integrarea în muncă
V FACILITARE ACCES LOCUINȚĂ S15 Sprijin în vederea găsirii unui loc într-un centru rezidenţial / locuinţă socială / închiriere / cumpărare / dotare / reparații / locuinţă
VI FACILITARE ACCES SERVICII MEDICALE S16 Îndrumare / monitorizare şi sprijin pentru cazuri medicale
S17 Îndrumare şi sprijin pentru cazurile persoanelor cu handicap / dizabilităţi
VII SPRIJIN ACTE PERSONALE S18 Sprijin în procurare / reconsitituire / actualizare de documente personale
VIII ALTE ACTIVITĂȚI DE PROMOVARE A INCLUZIUNII SOCIALE A PERSOANELOR DEFAVORIZATE S19 Sprijin în relaţionarea cu autorităţile publice
S20 Comunicare și monitorizare în situații de risc
S21 Sprijin în realizarea anumitor activități instrumentale ale vieții zilnice (menaj, gestionare de bunuri, efectuare cumpărături, plata facturilor)
S22 Sprijin / susținere în gestionare de bunuri etc.

Raport anual de activitate

Adresă
Str. Bazaltului, nr. 8, 430014<br /> Baia Mare, Maramureș, România
E-mail
afa@aramis.com.ro
SUNĂ-NE
<a href="tel:0040755879676" style="color: #fff;">+40 755 879 676
Link-uri rapide
Lasă-ne un mesaj